Boxer-ejer vinder forsvarsaftale

Teracom skal opgradere og udbygge forsvarets kommunikationsnet på også Færøerne og i Grønland og får dermed foden på attraktiv grund.

Teracom, som står for det danske radio- og TV-net, skal nu udbygge det danske forsvars kommunikationsnet. Foto: Teracom Fold sammen
Læs mere

Det bliver den statsejede, svenske Teracom, som i Danmark ejer Boxer TV, der nu skal levere et moderniseret og udbygget kommunikationsnet til det danske forsvar i Danmark, på Færøerne og Grønland.

Den firårige aftale, der er omkring 15 millioner kroner værd, omfatter opsætning og servicering af antenner og master samt landbaserede satellitstationer og er Teracoms anden store aftale med den danske stat.

Teracom vandt sidste år kontrakten på at etablere og drive Danmarks kystradio i de næste 15 år.

Større rolle i Arktis ønskes

»Aftalen med Forsvaret styrker vores satsning på Færøerne, Grønland og i Arktis, hvor vi gerne vil spille en rolle. Vi har en langsigtet vision om også at blive aktør i en samlet missionskritisk infrastruktur i Arktis, og denne opgave er et vigtigt skridt på vejen,« siger Lars Kierkegaard, udviklingsdirektør i Teracom.

Kontrakten med Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) blev underskrevet tirsdag i denne uge i Ballerup og skal sikre både bedre radiodækning og bedre kapacitet i nettene.

Ambassadør Peter Taksøe-Jensen afleverede 1. maj sin rapport om Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitik til regeringen. Heri gør han blandt andet opmærksom på behovet for bedre og billigere kommunikationsmuligheder i navnlig Grønland.

»Netop fordi Danmarks udenrigspolitiske fokus ændrer sig vokser behovet for at øge både forsvarets og det civile beredskabs kapacitet i området, og her er kommunikationsteknologi helt grundlæggende for at skabe infrastrukturen. Det vil kræve, at mange partnere skal gå sammen, og vi har store forhåbninger til et offentligt-privat partnerskab med leverandører, virksomheder, universiteter og andre om at skabe en sammenhængende infrastruktur i samspil mellem forskellige teknologier,« siger Lars Kierkegaard.

Klimaet ændrer fokus

Det ændrede klima betyder, at nye sejlruter opstår, fordi isen smelter, og dermed øges skibstrafikken langs Grønlands østkyst, hvorfor der kommer øget fokus på sikkerheden til havs.

Teracom købte i juli 2010 det danske TV- og radiosendenet af DRs og TV 2s fælles selskab, Broadcast Service Danmark, for 1,25 milliarder kroner og står bag Boxer TV, der er Danmarks tredjestørste TV-leverandør med omkring 300.000 kunder.

Teracom er ejet af den svenske stat.