Bouygues gør klar til fusion med solidt regnskab

Det franske konglomerat Bouygues overgik analytikernes forventninger i 2015, da selskabet kunne rapportere en nettoindtjening på 403 mio. euro.

Foto: VINCENT KESSLER. Bouygues Telecom og Orange.
Læs mere
Fold sammen

Til sammenligning havde analytikere adspurgt af Bloomberg ventet en nettoindtjening på 340 mio. euro.

Der er dog tale om en halvering af resultat fra 2014, og det skal blandt ses i lyset af, at salget faldt med 2 pct. til 32,4 mia. euro for selskabet, der blandt andet driver et teleselskab og et ejendomsudviklingsselskab. Derudover trækker en række engangsposter ned, da man har investeret i opgraderinger af netværk.

Konglomeratet er optimistisk, når det gælder fremtiden og ser forbedret profitabilitet i 2016. Det er blandt andet koncernens konstruktionsforretning, der vil drive fremgangen, vurderer Bouygues.

Samtidig fastholder Bouygues målene for sin teledivsion om en EBITDA-margin på 25 pct. for 2017 med planer om at spare mindst 400 mio. euro i 2016 sammenlignet med slutningen af 2013.

Bouygues oplyser videre, at samtalerne om at fusionere med teleselskabet Orange fortsætter.

»Bouygues fortsætter drøftelserne annonceret den 5. januar 2016, i lyset af at en fusion mellem Bouygues Telecom og Orange vil styrke den langsigtede tilstedeværelse i telesektoren«, oplyser Bouygues.