Botox-ejer griber dobbelthagen

Selskabet bag Botox vil investere 2,1 milliarder dollar på et firma, som specialiserer sig i et middel til bekæmpelse af dobbelthager.

Firmaet bag Botox er klar med behandling mod dobbelthager, så nu kan man både slippe for rynker i panden og den ekstra hage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard

De reddede os fra rynker, og nu vil selskabet bag Botox også redde os fra dobbelthager.

Allergan, som står bag Botox, meddelte nemlig onsdag, at selskabet vil investere 2,1 milliarder dollar, svarende til cirka 14 milliarder kroner, på biotech-firmaet Kythera, som specialiserer sig i behandling mod dobbelthager.

Det skriver Financial Times.

Med opkøbet vil Allergan kapitalisere på den stigende efterspørgsel på kosmetiske behandlinger med injektioner. Kytheras produkt mod dobbelthager fungerer nemlig ved at midlet Kybella sprøjtes ind under hagen for at reducere det uønskede fedt.

Midlet blev godkendt i USA i april, men det er endnu uvist, hvad en behandling mod dobbelthager kommer til at koste for forbrugerne.

Opkøbet af Kythera understreger Allergans satsning på kosmetisk dermatologi. Sidste år indgik selskabet en handel på 70 milliarder dollar, svarende til cirka 460 milliarder kroner, for at få Botox under sig.

Der er imidlertid også mange mennesker, der gerne vil betale for at få skudt det rynkereducerende middel ind under huden. Financial Times skriver, at 1,6 millioner amerikanere ifølge American Society for Dermatological Surgery har fået injektioner mod rynker.

Ifølge Ronny Gal, analytiker fra Bernstein, ser købet af Kythera dog »lidt dyrt ud.« Han siger til Financial Times, at der kan gå lang tid, før forbrugerne tager det dobbelthagereducerende middel i brug. Desuden varierer resultatet stadig afhængig af kirurg.

Kythera blev grundlagt i 2005 og børsnoteret i 2012. Udover midlet mod dobbelthager udvikler selskabet også en pille, som skal stoppe udviklingen af hårtab blandt mænd.