Boston blandt SAS' fire nye destinationer

Det skandinaviske flyselskab åbner en daglig rute til Boston efter stor efterspørgsel blandt danske biotekvirksomheder.

Foto: ERIK REFNER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Fra marts 2016 åbner SAS en ny daglig rute mellem København og Boston. Byen nord for New York på den amerikanske østkyst er et hotspot for den amerikanske biotech-industri og har længe stået højt på ønskelisten blandt danske virksomheder.

»Vi har en tæt dialog med både erhvervsrejsebureauer og de mange virksomheder, vi har aftaler med, og Boston har været en af de destination, vi har hørt dem ønske igen og igen. Boston har en stor life science-industri og det er jo en af de brancher, vi har meget af i Danmark,« siger koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen.

Ruten er i høj grad målrettet forretningsrejsende og bliver i første omgang fløjet af PrivatAir med en ombygget såkaldt business jet, en Boeing 737 med hele 20 businessclass-sæder og 66 pladser i SAS GO-kategorien. Mellemkategorien SAS Plus, som SAS ellers bryster sig af stor succes med, bliver der ikke plads til i maskinen.

»Det kan ikke fysisk lade sig gøre med en mellemklasse i denne konfiguration. Men der er også stor efterspørgsel på Go-klassen i forretningssegmentet. Der er mange virksomheder, der har politik om at bruge den billigste billet,« siger Lars Sandahl Sørensen.

Hvis ruten viser sig at være en stor succes, vil SAS på længere sigt indsætte en større maskine på ruten. Den nye rute vil have afgang fra København kl. 12.50 hver dag med returlanding i København kl. 7 om morgenen.

»SAS' nye rute til Boston giver daglige forbindelser mellem to vigtige metropoler til gavn for både skandinaviske og nordamerikanske rejsende, og den stærke dollar kan være med til at tiltrække endnu flere amerikanere til gavn for væksten i hele Danmark,« siger Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, der glæder sig over, at lufthavnen dermed får styrker sin position i forhold til det amerikanske marked.

Ud over ruten til Boston åbner SAS også nye helårsruter til Krakow, Wien og Reykjavik. De åbner også fra marts