Bosse siger farvel til Flüggers direktør

Malingvirksomhedens formand efterlyser bedre sammenhæng mellem indtægter og overskud - det koster topchef Søren P. Olesen jobbet.

Foto: Linda Kastrup. Søren P. Olesen er ikke længere koncernchef for Flügger.
Læs mere
Fold sammen
Flüggers administrerende direktør siden 2007 Søren P. Olesen fratræder. Det meddeler selskabets formand Stine Bosse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Meldingen kommer to måneder efter fremlæggelsen af et årsregnskab, der ikke helt levede op tidligere forventninger. Flügger fik  i 2012/2013 et resultat af primær drift på 68,2 mio. kroner ud af en omsætning på knap 1,9 mia. kroner, og det betegnede virksomheden selv som en skuffelse.»Flügger skal fremover opnå en bedre balance mellem omsætningen - toplinjen - og resultaterne - bundlinjen,« skriver Stine Bosse nu i meddelelsen om chefens afsked med Flügger.

Forventningerne til 2013/2014 er et driftsresultat på 80 mio. kroner, og det indikerer en margin på mellem fire og fem procent. Det langsigtede mål er at løfte driftsmarginen med godt ét procentpoint årligt for igen at kunne præstere 8-10 procent i EBIT-margin.Søren P. Olesen kom til Flügger-koncernen som direktør i 2002. Fem år senere i 2007 afløste han Ulf Schnack som topchef for koncernen.

»Flügger-koncernens nuværende CFO, Peter Rosén, bliver fra dags dato fungerende CEO, indtil en permanent løsning er fundet,« meddeler formanden.