Boss i kæmpe kapitalfond: Pas på grådigheden

Med først OW Bunker og sidenhen Nets har Danmark set to børsnoteringer, som har haft vrede investorer i kølvandet. Chefen for Nordens største kapitalfond, EQT, mener, at kapitalfonde skal passe på med at blive for grådige.

Topchefen i den nordiske kapitalfond EQT, Thomas von Koch, mener, at kapitalfonde skal passe på med at blive for grådige. På billedet ses nogle af de virksomheder, som EQT i dag ejer, og som måske kan ende som børsnoteringer. Øverst er det Nordic Aviation Capital, nederst er det Flying Tiger Copenhagen og Top Toy, der ejer Fætter BR. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste års største børsnoteringer i Danmark har - med undtagelse af DONG Energy - haft det tilfælles, at de blev sat til salg af store kapitalfonde. Chr. Hansen, ISS, Scandinavian Tobacco, listen ned succesrige børsnoteringer er lang, men på listen findes der også pletter som OW Bunker og Nets, hvor ejerfondene er blevet anklaget for at have været for grådige.

Og det skal man passe på med at blive som kapitalfond, fortæller Thomas von Koch, managing partner i nordens største kapitalfond, EQT, i et interview med Børsen. EQT har noteret 15 selskaber på børserne i Norden og i London, og af dem er 14 efterfølgende steget mere end markedet.

»I hver enkelt børsnotering kunne vi have taget en højere pris, men vi skal tilbage med nye virksomheder på et senere tidspunkt. Hvis man går efter den sidste krone, kan man få et ry for at være for smart,« siger Thomas von Koch til Børsen.

Den manglende lyst til at være »smart« er nok god musik i flere investorers ører, for EQT har flere selskaber på bøgerne, som kan ende som børsnoteringer. Det gælder blandet andet Flying Tiger Copenhagen (de tidl. Tiger-butikker) samt Nordic Aviation Capital, som EQT købte tilbage i 2015 og lavede en vaske ægte milliarder ud af selskabets ejer, Martin Møller.