B&O's værdi styrtdykker: Mister 300 millioner på få minutter

Investorerne reagerer voldsomt på nyhederne fra Bang & Olufsen. Selskabets aktieværdi styrtdykker, efter B&O har meldt ud, at der ikke længere pågår forhandlinger om at salg af selskabet.

Bang & Olufsen mister 300 mio. kr i værdi på en halv time. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER ANDREWS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange investorer havde formentligt sat næsen op efter en gevinst, såfremt Bang & Olufsen blev solgt til kinesiske Sparkle Roll. Men nu er forhandlingerne lukket, siger B&O, og det har fået B&O-aktien til at falde markant på børsen.

Blot få minutter efter selskabsmeddelelsen fra Struer-virksomheden var sendt ud, var aktien styrtdykket med 9,55 pct. En halv time efter havde kursen dog rettet sig en smule og lå til et fald på godt 8 pct. Det svarer til en mistet børsværdi på ca. 300 mio. kr. Bang & Olufsen har nu en børsværdi på godt 3,1 mia. kr.

B&O har gennem længere tid ført forhandlinger med storaktionæren Sparkle Roll, men forhandlingerne er nu lukket - ifølge B&O fordi Sparkle Roll ikke har formået at komme med klare indikationer på, at de var klar til at lægge et formelt købstilbud på B&O.

»For at mindske usikkerheden blandt Bang & Olufsens medarbejdere, forhandlere og andre interessenter, har Bang & Olufsens bestyrelse derfor anmodet Sparkle Roll om, senest den 15. april 2016, at forpligte sig til enten at offentliggøre et købstilbud eller at sandsynliggøre sin evne til at fremsætte et sådant købstilbud,« skriver selskabet i en meddelelse og fortsætter:

»Eftersom Sparkle Roll ikke har forpligtet sig til at offentliggøre et købstilbud på alle aktierne i Bang & Olufsen, og ikke har sandsynliggjort sin evne til at fremsætte sådan et købstilbud, har Bestyrelsen i dag besluttet at informere Sparkle Roll om, at man opfatter dialogen vedrørende et potentielt købstilbud som ophørt.«