B&O's slagsmål med LG og Philips har lange udsigter

B&O kan være blevet snydt for et millionbeløb af LG og Philips i en strid, der omhandler ulovlig prisdannelse. Sagen, der er for Sø- og Handelsretten, kan trække ud i årevis.

Arkivfoto. B&O kan være blevet snydt for et millionbeløb af LG og Philips i en strid, der omhandler ulovlig prisdannelse. Sagen, der er for Sø- og Handelsretten, kan trække ud i årevis. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen om ulovlige prisaftaler på billedrør til tv- og computerskærme har stået på i mere end et år. Det kan tage år før sagen afsluttes.

Det skriver Børsen.

»Sagen vil højst sandsynligt køre i årevis ved domstolene, inden der falder en endelig afgørelse. Og meget taler for, at parterne undervejs indgår et forlig, ganske enkelt fordi den ene part bliver udmattet eller har behov for at få ryddet helt op«, vurderer Rune Hamborg, der er partner i advokatfirmaet Delacour samt ekspert i EU-konkurrenceret.

I 2012 blev Philips og LG dømt at EU's konkurrencemyndighed for at have lavet ulovlige prisaftaler, der resulterede i milliardstore bøder. Parterne klagede til EU-domstolen, der i 2015 gav konkurrencemyndighederne ret, hvilket satte sagen i gang i Danmark i samme år.