Bortvist Hummel-direktør meldt til bagmandspolitiet

Den bortviste Hummel-direktør, Søren Schriver, er blevet meldt til bagmandspolitiet torsdag. Det bekræfter Hummels ejer, Christian Stadil, i en email til Berlingske Business.

Foto: Bo Amstrup

Den kulørte Hummel-sag tager nu endnu en uventet drejning.

Torsdag er Hummels bortviste direktør, Søren Schriver, blevet meldt til bagmandspolitiet.

Det bekræfter Hummels ejer, Christian Stadil, i en email til Berlingske Business. Anmeldelsen er konkret otte sider lang og indeholder 42 bilag som dokumentation for det, som Stadil-familien og advokatfirmaet Plesner har udlagt som overtrædelser af straffelovens bestemmelser om returkommission, bedrageri og/eller mandatsvig.

Christian Stadil oplyser desuden, at han har sendt anmeldelsen og den omfattende dokumentation til Søren Schrivers advokat.

Den opsigtsvækkende Hummel-sag eskalerede den 9. februar, da der dumpede en overraskende mail ind i indboksen hos flere danske erhvervsjournalister. I mailen skrev Hummels bestyrelsesformand, Christian Stadil, at han måtte fyre direktøren Søren Schriver.

Ifølge Christian Stadil havde Søren Schriver handlet »groft illoyalt og i direkte modstrid med selskabets interesser.« Christian Stadil ville dog ikke uddybe, hvad der præcis var foregået, men Hummel havde igangsat en granskning af den forhenværende direktørs dispositioner, oplyste Stadil.

Det var først den 22. februar, at vi for alvor blev klogere, da Stadil-familien indkaldte til et pludseligt pressemøde. Christian Stadil og hans far Thor Stadil valgte at fremlægge deres beskyldninger: Ifølge Stadil-familien har Schriver forsøgt at franarre dem et stort millionbeløb, som han ville putte i egen lomme. De hævder, at Schriver har oprettet et privat selskab i Tyrkiet, hvor Schriver skulle have overført ti procent af alle fremtidige indtægter fra Hummel Tyrkiet.

På pressemødet afspillede Stadil lydoptagelser, der ifølge ham, beviser, at Søren Schriver selv ville tage en stor del af fortjenesten. Christian Stadil var tydeligt berørt og hamrede i bordet, mens han fortalte, at han vil melde Søren Schriver til politiet for returkommission og forsøg på bedrageri.

Søren Schriver har afvist Stadil-familiens beskyldninger, og i mandags valgte han at tage bladet fra munden. I en udtalelse skrev Schriver, at han overvejer at lægge sag an i forlængelse af de voldsomme anklager, som Christian Stadil har rejst mod ham:

»Efter samråd med min advokat vil jeg indgive stævning mod Hummel A/S for uretmæssig bortvisning med henblik på betaling af manglende løn og bonus i forhold til min kontrakt. Vi overvejer yderligere at fremsætte krav om tortgodtgørelse, da der er fremkommet æreskrænkende og injurierende påstande om min person,« skrev Søren Schriver i en mail.