Bortvist for at købe mobil på firmaets regning

Danrex-ansat kræver erstatning.

Kristelig Fagbevægelse er nu gået ind i en sag om bortvisning af en ansat hos Danrex. Den ansatte blev bortvist i en sag om en medarbejdermobil. I følge fagforening er bortvisningen uberettiget og kræver derfor erstatning til medarbejderen.

Den nu tidligere Danrex-medarbejder Dan Christensen mener at han er blevet uberettiget bortvist fra Danrex. Årsagen var - ifølge Dan Christensen - at han i maj måned købte en mobiltelefon på firmaets regning, som han efterfølgende blev bortvist for at have købt.

Men Dan Christensen hævder, at han havde fået lov til at købe mobiltelefonen. Den skulle bruges til at holde styr på notater og aftaler, og indkøbet var ifølge medarbejderen blevet forelagt og godkendt af Danrex’ direktør, Ole Theilvig.

»En uge senere gentog jeg spørgsmålet, og så sagde han igen, at jeg måtte købe mobilen,« siger Dan Christensen.

Ifølge Dan Christensen endte indkøbet og en efterfølgende ophedet ordveksling med at Ole Theilvig gav ham en advarsel og bortviste ham.

Det er uvist, hvem der efter købet sagde hvad til hvem. Dan Christensen hævder, at Danrex-direktøren anklagede ham for at snyde sig til en ny mobiltelefon, men indrømmer dog, at han selv som svar havde sagt ”nu lukker du …..” til Ole Theilvig.

Både Dan Christensen og Kristelig Fagbevægelse mener imidlertid, at der var tale om en ulovlig bortvisning

Derfor har Dan Christensens fagforening, Kristelig Fagforening sat en advokat til at skaffe ham 244.000 kroner i erstatning fra sin tidligere arbejdsgiver.

»Det lyder af mange penge, men det er bare min løn for fire måneders plus feriepenge samt erstatning på 66.000 kroner for uretmæssig bortvisning,« siger Dan Christensen.

Ole Theilvig ønsker ikke at kommentere sagen overfor ComONs søsteravis CRN.