Bortvist direktør i brancheforening bliver afløst af presseveteran

I juni fyrede lille brancheorganisation for ejendomsfolk direktør efter påstået pengemisbrug - nu bliver topposten besat af mangeårig pressemand for arbejdsgiverne.

Den 60-årige journalist og kommunikationsmand Svend Bie sætter sig i næste uge i direktørstolen for brancheforeningen Dansk Facility Management netværk (DMF). Fold sammen
Læs mere

I juni blev direktøren for brancheforeningen Dansk Facility Management netværk (DFM) fyret efter mindre end to måneder på posten efter en strid om tøj og hotelregninger - og nu er afløseren fundet.

Den 60-årige journalist og kommunikationsmand Svend Bie sætter sig i næste uge i direktørstolen, fremgår det af et nyhedsbrev og af Bies LinkedIn-profil.

Svend Bie var i mere end et kvart århundrede ansat i Dansk Arbejdsgiverforening, de sidste mange år som kommunikationschef og underdirektør.

Svend Bie er uddannet både journalist og HA og var tidligt i sin karriere på blandt andet TV2 og Berlingske. For nylig stoppede han hos arbejdsgiverne og er nu hyret til chefposten i den lille forening med omkring 500 medlemmer, der typisk holder styr på ejendomme i store virksomheder og organisationer.

»Det bliver den nye direktørs opgave at udvikle foreningen og sikre samspillet med medlemmerne og øvrige organisationer, der arbejder professionelt med at udvikle bygninger, service og infrastruktur . Med valget af Svend Bie får vi ikke blot en direktør, der har afsæt i foreningsverdenen (...) men også en dygtig kommunikator, der kan bidrage til en yderligere synliggørelse af DFM og Facilities Management som et strategisk ledelsesværktøj,« udtaler bestyrelsesformand Mogens Kornbo i et nyhedsbrev.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

I juni var formanden ordknap, da den daværende direktør blev bortvist med »øjeblikkelig virkning« efter få uger på posten.

»Baggrunden (...) er en række indkøb af privat karakter - blandt andet tøj og hotelovernatninger i København - for foreningens midler. Det er bestyrelsens og vores advokats vurdering, at der er tale om retsstridige dispositioner, som tillige er uforenelige med almindelig god forretningsetik og opgaven som direktør for DFM,« hed det dengang i et nyhedsbrev til medlemmerne.

Den bortviste direktør afviste over for Berlingske alle anklager.

I tiden uden direktør har DFM valgt at skifte adresse fra Borgergade i Indre By til Ballerup, og næste år kan netværket fejre 25 års jubilæum.