Borris Nielsen tæt på »milliardærklubben«

Luksus. Fynboen mængede sig en overgang med den såkaldte »milliardærklub«, men valgte at forlade skuden i tide og redde formuen.

Borris Nielsen stak for første gang næsen frem, da han overtog Erik Damgaards aktier i vindenergiselskabet Greentech, da han blev tvunget til at sælge i slutningen af 2008. Borris Nielsen kendte på det tidspunkt udmærket Erik Damgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen

Borris Nielsen stak for første gang næsen frem, da han overtog Erik Damgaards aktier i vindenergiselskabet Greentech, da han blev tvunget til at sælge i slutningen af 2008. Borris Nielsen kendte på det tidspunkt udmærket Erik Damgaard.

Damgaard havde nemlig allerede et par år tidligere købt sig ind i et af Borris Nielsens ejendomsselskaber, som med succes byggede ferielejligheder i Bulgarien.

Borris Nielsen lærte Damgaard at kende gennem børsmægleren Mark Szigethy fra den såkaldte milliardærklub, og fynboen færdedes et stykke tid i yderkanten af klubben og bistod blandt andet med at finansiere det private jetfly, som Erik Damgaard, Peter Forchhammer, Aldo Petersen, Ole Abildgaard og Mark Szigehty købte i fællesskab i deres velmagtsdage.

Stod af ved fransk golfslot og græsk ø

Da Damgaard gik ind i Borris Tangaa Nielsens ejendomsselskab med sine mange penge, kom der for alvor gang i selskabet, som fik navnet Firstline Estates. Selskabet investerede i et fransk golfslot og planlagde at bygge hundredvis af nye ferielejligheder med en fremtidig børsnotering for øje. Men da Erik Damgaard og hans direktør for investeringselskabet Erik Damgard Porteføljeinvest, Ib Christoffersen, insisterede på at købe endnu et fransk golfslot og en græsk ø, stod Borris Nielsen af og overlod Firstline til Damgaard.

Siden gik det gruelig galt for både Dam­gaard og Firstline. Firstline er konkurs, og Erik Damgaards porteføljeselskab bogførte en negativ egenkapital på over 400 mio. kr. for 2010. Borris Nielsen kom ud i tide.