Borgmester holdt i uvished om Applekøb til sidste øjeblik

Det var først søndag, at Aabenraas borgmester fik at vide, hvilket firma der flytter til kommunen.

Arkivfoto. Apple. Fold sammen
Læs mere
Foto: Regis Duvignau
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples hemmelighedskræmmeri var så stort, at Aabenraas borgmester, Thomas Andresen (V), først søndag fik at vide, at det var det globale firma, der placerer et nyt datacenter i kommunen.

»Jeg har først fået at vide, konkret hvem det var i søndags. Jeg har holdt mange borgermøder og nabohøringer, hvor jeg jo stod og sagde, "jeg aner heller ikke, hvem det er",« siger borgmesteren.

Indtil søndag havde Thomas Andresen kun begrænset viden om, hvem der havde købt den kæmpemæssige grund svarende til 400 fodboldbaner i kommunen.

»Processen har været, at jeg har vidst, at det var en virksomhed, der havde et meget stort strømforbrug«.

»Og at der var en beliggenhed ude ved Kassø, der ligger tæt ved en meget stor transformerstation, som man var interesseret i at erhverve noget jord på,« siger Andresen.

De informationer var nok for borgmesteren, der dog også har sikret sig, at projektet ikke var til alt for stor gene for borgerne, inden det blev godkendt.

Det er tre et halvt år siden, at der blev indledt snak om at placere et datacenter i kommunen, og man har arbejdet med det konkrete projekt med et datacenter ved Kassø i to år.

»Det er en forløsning. Det rart nu at kunne sige, at det var det her. For nu kan vi begynde at finde ud af, hvad det betyder for Aabenraa Kommune med hensyn til jobskabelse og alt det her,« siger borgmesteren.