Boreplatforme overhaler olie i indtjening

Det i offentligheden delvist oversete Maersk Contractors, der udlejer boreplatforme, vil næste år udvikle sig til at blive det mest rentable underselskab i A.P. Møller-koncernen.

Forretningsdelen, der nyder godt af et boomende marked og høje rater, vil i 2008 firdoble indtjeningen i forhold til i fjor, vurderer Danske Equties.

»Markedet har været stærkt stigende fra slutningen af 2005 og gennem 2006. Det har stabiliseret sig på et markant højere niveau, og det er helt klart, at markedet er med os i øjeblikket. Vi regner med, at det vil fortsætte et par år endnu,« siger Claus Hemmingsen, adm. direktør i Maersk Contractors.

Ifølge nye beregninger fra Danske Equties vil Maersk Contractors i 2008 tjene 27,1 pct. af omsætningen efter skat, skriver Børsen.

Mærsk Olie & Gas, der ellers normalt er den mest indtjeningseffektive del af koncernen vil næste år ligge på 25,5 pct.

Oliedelen har traditionelt haft en høj profitgrad, fordi mange store investeringer - blandt andet i Nordsøen - ligger nogle år tilbage.

»Maersk Contractors står foran at blive den mest profitable del af A.P. Møller-gruppen i 2008. Vi venter en betydelig vækst i indtjeningen i år og næste år, da mange ældre kontrakter løber ud og selskabet kan tegne nye aftaler til højere priser,« siger analytiker Henrik Lund fra Danske Equties.

Kilde: Børsen