Boomerang truer B&O

Sydbank-analytiker forudser, at lagre fra de B&O-butikker, der skal lukkes, butikker vil ramme virksomhedens omsætning de næste kvartaler.

Foto: Henning Bagger.
Læs mere
Fold sammen
Når Bang & Olufsen fremskynder lukningen af 125 butikker "primært i Europa" vil det komme til at ramme omsætningen i de kommende kvartaler. Det vurderer analytiker hos Sydbank, Søren Løntoft Hansen, over for Ritzau Finans.

- Man er ikke interesseret i at sælge produkterne billigt ud, så B&O skal have omfordelt varelagrene fra de lukkede forhandlere ud til andre forhandlere. Og når man videredistribuerer de pågældende varelagere, så kannibaliserer man salget til forhandlerne, siger han.

Han påpeger, at Bang & Olufsen dermed ikke vil få det tilsvarende salg af produkterne, som koncernen skulle have haft fra de andre forhandlere, der egentlig klarer sig udmærket. Og det vil have en negativ effekt på salget i det kommende regnskabsår, vurderer han.

- Det vil man jo komme til at kunne se allerede i de kommende kvartaler, vurderer Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

/ritzau/FINANS