Boom på de næste store vindmarkeder

Det århusianske analysebureau Make Consulting konkluderer i en ny rapport, at den næste generation af markeder for vindmøller udvikler sig hastigt og ligger helt nye og overraskende steder i verden.

Foto: Malte Kristiansen

Det vurderes, at fremtidens 20 nye vækstmarkeder for vindkraft til sammen vil svare til det samlede årlige salg af vindmøller globalt. Vestas er med fra starten, skriver Børsen.

»Man kan sige, at den underliggende efterspørgsel fortsat er til stede. Vi regner med, at omlægningen af energiforsyningen mod vedvarende energi fortsætter. Blandt andet på grund af fortsatte klima- og miljøproblemer tydeliggjort af, at storbyerne i særligt de nye vækstmarkeder lider under kraftig forurening,« forklarer Steen Broust, der er partner i Make Consulting, til avisen.

De nye markeder, der blandt andet tæller lande som Chile, Finland, Vietnam, Venezuela og Saudi-Arabien, vil i de kommende år efterspørge vindmøller i et stort omfang, særligt fordi oliepriserne ser ud til fortsat at stige.

Onsdag kommer Vestas med regnskab for første halvår, hvoraf det vil fremgå, at de nye markeder i stigende grad fylder mere hos selskabet.

Klaus Kehl fra Nykredit Markets siger til Børsen, at man på Vestas' ordreindgang kan se en række nye markeder, samt at ordrerne er spredt over flere markeder i 2013 end det tidligere har været tilfældet.