Boom i salg af computerspil

En af verdens største spilproducenter forventer en vækst på mindst 20 procent til næste år, fordi folk har brug for ekstra underholdning i trange tider.

Der bliver ved med at være et kæmpe marked for computerspil, fastslår Electronic Arts (EA). Foto: Torben Christensen/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De gnider sig i hænderne i computerspilbranchen med udsigten til, at salgskurverne fortsætter med at skyde i vejret.

Electronic Arts, en af verdens to største producenter af de såkaldte videospil, forventer, at væksten i branchen i Europa, Mellemøsten og Afrika til næste år bliver på mindst 20 procent.

»Hvad vi helt afgjort forventer for 2009, er en vækst på 20 procent eller mere,« siger Jens Uwe Intat, EAs topchef for salg og distribution i denne del af verden, til nyhedsbureauet reuters.

Folk vil altid have underholdning

Han tror, at netop udsigten til en stram økonomi får folk til at ønske sig væk fra virkeligheden, hvilket vil gavne salget.

»Når de økonomiske tider bliver mere trængte, sparer folk op til store indkøb, ting som huse, biler eller rejser. Men folk vil stadig gerne have det sjovt og tilbringer mere tid derhjemme med deres spil og deres venner,« siger han.

Electronic Arts satser på at udvide sit marked til mobiltelefoner, som gennemgår en stor omvæltning i brug og betydning. Dermed bliver spilproducenterne også mindre afhængige af, hvordan det går med salget af de klassiske spillemaskiner som Sonys Playstation, Nintendos Wii og Microsofts Xbox 360.