Boom i nethandel fra Kina

Danskernes handel på kinesiske hjemmesider er steget eksplosivt de seneste tre måneder. Post Danmark peger på den lave dollar som årsag.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne har fået øjnene op for at handle på de kinesiske hjemmesider, når de skal finde varer på nettet. De seneste tre måneder er antallet af pakker fra Kina steget med over 40 procent, viser en opgørelse Post Danmark har lavet for Ritzau.

Chef for Post Danmarks international postcenter Jesper Bremholm peger på den lave dollar som årsag til den store vækst.

- De kinesiske hjemmesider har et stort udvalg af varer, og man kan handle med den lave dollar via forskellige betalingstjenester. Det har danskerne fået øjnene op for, siger Jesper Bremholm.

Det er især tøj, tasker og sko, som kommer ind fra Kina. Og det i en sådan grad, at der nu kommer flere pakker fra Kina end England.

- USA er stadig det foretrukne land, når det kommer til at handle på udenlandske hjemmesider, men Kina er rent faktisk det land, hvor der lige nu kommer næstflest pakker fra, siger Jesper Bremholm.

Han minder om, at når man handler på hjemmesider uden for EU, skal man være opmærksom på, at der kan komme told og moms oven i varens pris.

/ritzau/