Boom i danske virksomhedssalg afspejler solidt marked

Danske virksomhedssalg buldrer derud af, og markedet er det bedste siden finanskrisen. Nye tal fra finanshuset Clearwater International afslører, at antallet af virksomhedshandler med dansk deltagelse ligger 25 pct. højere end i 2014.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

- Vi ser et rigtigt stærkt marked i øjeblikket og oplever samtidig flere større transaktioner, siger John Jensen, partner i Clearwater, til Børsen og vurderer, at det kan være tale om en mulig M&A-bølge (mergers and acquisitions, red).

John Jensen påpeger desuden, at købelysten skyldes et robust aktiemarked, lavt renteniveau og god adgang til finansiering.

Fitness World, Urtekram, Universal Robots og Endomondo er blandt de danske virksomheder, der har fået nye ejere i år. Og næste i rækken kan meget vel blive Mejerigaarden, der er kendt for ismærkerne Polaris og Premier Is. Mejerigaarden er netop sat til salg af kapitalfonden Erhvervsinvest.

Og købsfesten er langt fra overstået, lyder meldingen fra Christian Blinkenberg, director i Danske Banks corporate finance-afdeling, der også i begyndelsen af andet halvår oplever stor aktivitet på M&A-markedet.

- Når vi ser, hvad vi har i bogen af transaktioner, og hvad andre har, så ser det ud til, at vi får et særdeles godt år. Der er ikke noget, der tyder på, at det holder op lige foreløbigt, for vi får mange forespørgsler, siger Christian Blinkenberg til Børsen.