Boom i byggebranchen - men virksomhederne skriger efter flere medarbejdere

De sidste fem år har byggebranchen haft en opadgående formkurve, og det kan mærkes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Byggevirksomheder i hele landet skriger efter flere medarbejdere. Det er ikke kun i København og Midtjylland, at byggekranerne står tæt. I store dele af Aalborg og Odense samt regionale vækstcentre er der også stor travlhed i byggeriet.

Det skriver Børsen.

De sidste fem år har byggebranchen haft en opadgående formkurve, og det kan mærkes.

»Med fem års uafbrudt fremgang er det meget naturligt, at mangel på arbejdskraft er rykket op som den vigtigste udfordring i branchen,« siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri, til Børsen.

Ifølge tal fra Dansk Byggeri er mangel på arbejdskraft i branchen tiltagende, og den spreder sig ud over det meste af landet. I region Hovedstaden er arbejdskraftmanglen stor, hvor hele 35 pct. af byggevirksomhederne vurderer, at mangel på arbejdskraft er en produktionsbegrænsning.

»I øjeblikket må mange håndværksvirksomheder sige nej tak til opgaver på grund af mangel på medarbejdere,« siger Bo Sandberg til Børsen.

Det store pres på byggebranchen kan også aflæses i lønudviklingen. Lønstigningerne for bygningsarbejdere var i gennemsnit på 3,3 pct. i andet kvartal 2018 i forhold til samme periode sidste år, skriver avisen.