Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Flyselskabet SAS har siden juni 2013 været koblet på bookingsystemet Amadeus Altéa, hvor hver reservation tildeles et sekscifret nummer også kendt som en PNR (passenger name record).
Med denne kode vil man kunne logge ind på bookingen og se detaljeret information om andre passagerer. Hvis der ikke foretages ændringer i bookingen, vil opslaget ikke kunne spores, skriver Check-in.
I den aktuelle sag om ugebladet Se & Hørs adgang til personfølsom information, er den relevante periode årene fra 2008 til 2012. Dengang kørte SAS sine bookinger via en anden platform.
»Før vi fik Amadeus Altéa var der en helt anden tilgængelighed til vores systemer,« siger SAS' pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, som fortæller, at selskabet kigger på flere værktøjer, som selskabet skal implementeres.
»Det er generelt sikre systemer, men de er ikke mere sikre, end at en anløben person vil kunne gøre noget ulovligt. Så det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan gøre,« fastslår hun.
Amadeus Scandinavia betegner sagen som en »intern sag for SAS,« og har ingen kommentarer, oplyser kommunikationschef Åsa Brögger fra Amadeus Scandinavia.