Bonus til 2.000 IKEA-medarbejdere

Julen kom tidligt til Ikeas medarbejdere, da de i går fik en ekstra julegave i form af bonus.

Foto: REMY GABALDA. IKEA
Læs mere
Fold sammen

Det er måske ikke en bonus i bankdirektørernes klasse, men dog kan over 2.000 medarbejdere glæde sig over, at der faldt en bonus til dem efter et år med omsætningsvækst på 3,7 procent i IKEA Danmark.

»Det er vores medarbejdere, der gør forskellen, og vi er så heldige, at vi på baggrund af et godt resultat kan udbetale bonus til dem. Det betyder meget, og det er vi selvfølgelig glade for,« siger administrerende direktør Dennis Balslev og tilføjer, at IKEAs medarbejdere ikke arbejder inden for områder, hvor man normalt får bonusser, og derfor var det ekstra vigtigt for direktøren at kunne sende en økonomisk tak.

Dennis Balslev er selvudnævnt demokratisk leder, og han lægger vægt på at skabe et miljø, hvor alle medarbejdere ved, at de har en vigtig funktion i organisationen. Derfor sidder han også selv blandt IKEAs administrative medarbejdere i et åbent kontorfællesskab ved et beskedent IKEA-skrivebord.

»Vi lægger stor vægt på, at den enkelte medarbejder og chef kan træffe beslutninger. Vi er alle sammen lige vigtige,« siger direktøren og fortsætter:

»Det er medarbejdernes fortjeneste, når vi lykkes. Derfor er jeg særligt stolt over, at vi i år kan give alle medarbejdere del i det gode resultat,« siger Dennis Balslev.

Medarbejdernes bonus afhænger af ansættelsesperiode, men mange kunne stikke en ekstra halv månedsløn i lommen.