Bonnerup: Der er ikke noget at komme efter

Sagen om salget af Bella Center kører videre, hvor aktionær Carsten Berger kæmper en juridisk kamp mod den tidligere bestyrelse i Bella Center. Men formand Erik Bonnerup afviser fuldstændig Carsten Bergers udlægning af sagen.

Foto: Bjarke Ørsted
Erik Bonnerup er lodret uenig i den kritiske Bella Center-aktionær Carsten Bergers udlægning af det forløb, der førte til et salg af Bella Center, hvor Carsten Berger mener, det er urimeligt, at Bella Center betalte for salgsomkostningerne, når nu ikke alle aktionærer valgte at sælge deres aktier.

Til Business.dk sagde Carsten Berger i går:

”Normalt når jeg handler aktier, så betaler jeg kurtage, uanset om jeg er køber eller sælger. Her lader bestyrelsen kurtagen , altså salgsomkostningerne, blive afholdt af det selskab, man handlede. Det synes jeg ikke er i orden”.

Men Bella Centers formand Erik Bonnerup mener, at Carsten Berger fuldstændig overser den store interesse, der var for at købe Bella Center, i den periode hvor salgsprocessen fandt sted.

”For det første er det ikke usædvanligt, at virksomheden selv afholder salgsomkostningerne. Men man skal huske på, at hele bestyrelsen mente, at det var vigtigt, at bestyrelsen stod for dsalget. Der kunne jo være andre interesser hos nogle aktionærer end den højest mulige pris for aktierne. Der mente vi, og mener stadigvæk, at bestyrelsen var bedst til at sørge for at alle aktionærer kunne få så høj en pris som overhovedet muligt,” siger Erik Bonnerup til Business.dk.

Men hvorfor skal nogle aktionærer betale for, at en anden gruppe aktionærer ønsker at sælge deres aktier – det kan vel ikke være deres problem?

”Jo, for det er måden at få den bedste pris på. At der ikke kom andre hensyn ind end prisen, og det kunne kun bestyrelsen sikre, for vi var jo dem der arbejdede for alle aktionærers interesse, mens den gruppe af store aktionærer jo kun skulle tænke på dem selv. Det at vi selv stod for det hele, det gjorde, at vi havde fuld kontrol med hele salgsprocessen. De andre aktionærer fik jo også et tilbud om at sælge, det skal man huske på. Så kan de så vælge at sælge eller ej. Men vi sikrede alle aktionærer et godt tilbud,” siger Erik Bonnerup.

Da Bella Center blev solgt i marts 2005 var der forud gået en lang periode, hvor en række bydere offentligt udtrykte deres interesse for at blive ejere af Bella Center. Bl.a. Brøndby I. F. og Parken Sport & Entertainment var nogle af interessenterne.

Da bl.a. Københavns Kommune og staten, via Finansministeriet, var nogle af de ejere der ville sælge deres aktier, var der spekulationer om, at det ikke nødvendigvis var den byder, der ville betale den højeste pris, men den byder der kunne garantere opførelsen af en multiarena, der ville blive foretrukket.

Og derfor var det en kompliceret salgsproces, hvor det var meget andet end klingende mønt, der stod på spil for de sælgende aktionærer.

Det blev BC Holding der købte godt 50 pct. af aktierne i Bella Center af de fire sælgende storaktionærer; Finansministeriet, Danske Bank, Nordea og Nationalbanken. Sidenhen valgte yderligere godt 10 pct. af aktionærerne at tage i mod tilbuddet - men altså ikke Carsten Berger, der fortsat er storaktionær.

Bag BC Holding står ejensomsinvestoren Michael Andersen og selskabet Proark. Også Morsø Sparekasse og Fagbyg stod bag købet tilbage i marts 2005.