Bonde Nielsens søn dukker op i Panama-læk

Ifølge den kenyanske avis Daily Nation optræder Jan Bonde Nielsens søn Peter Bonde Nielsen i de såkaldte "Panama Papers" fra advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Sønnen til en af Danmarks-historiens mest omstridte forretningsfolk dukker nu op i det gigantiske læk af oplysninger fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARLOS JASSO

Sønnen til en af Danmarkshistoriens mest omstridte forretningsfolk dukker nu op i det gigantiske læk af oplysninger fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama.

Peter Bonde Nielsen, søn af forretningsmanden Jan Bonde Nielsen, har ifølge den kenyanske avis Daily Nation styret firmaet Avon Development Limited, som er et selskab registreret på det berygtede skattely De Britiske Jomfruøer. Det viser dokumenter fra de såkaldte »Panama Papers« ifølge avisen.

Det fremgår endvidere af Daily Nation, at den britiske statsborger Mahendra Bakhda ejer selskabet sammen med Peter Bonde Nielsen.

Det er interessant i forhold til Peter Bonde Nielsens far Jan Bonde Nielsen, der blev kendt for sin overtagelse af det hæderkronede skibsværft B&W i 1975 og sit efterfølgende årelange slagsmål med Bagmandspolitiet. For nylig satte en ny bog fokus på Jan Bonde Nielsen, der bor i London i dag.

I bogen fremhæves netop Mahendra Bakhda som Jan Bonde Nielsens højre hånd.

Ifølge avisen ser det i dokumenterne ud til, at Peter Bonde Nielsen har brugt De Britiske Jomfruøer til at skabe flere lag af selskaber, hvis reelle funktion er ukendt.

I dokumenterne fra Mossack Fonseca nævnes ifølge Daily Nation udover firmaet Avon Development Limited også firmaet Titan Worldwide Limited. Oplysningerne i artiklen i den kenyanske avis viser kun, at Peter Bonde Nielsen har oprettet skuffeselskaber, som kan bruges til at skjule penge. Det er ikke i sig selv et problem med mindre, at selskaberne bruges til skattesnyd.

Berlingske har forgæves forsøgt at få en kommentar til oplysningerne fra Jan Bonde Nielsen og Peter Bonde Nielsen.