»Bombetelefonens« afløser klar til august

Samsungs kommende Galaxy Note 8 får endnu større skærm og dobbeltkamera til bedre billeder.

Oven på de massive problemer med Galaxy Note 7-telefonen, der eksploderede, er Samsung kommet hurtigt tilbage i front med toptelefonerne Galaxy S8 og S8+ (billedet). Efter sommerferien kommer Galaxy Note 8. Arkivfoto: Kim Hong-Ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI

Afløseren for mobilgiganten Samsungs stærkt omtalte »bombetelefon«, den kommende Galaxy Note 8-smartphone, vil blive præsenteret sidst i august.

Det siger unavngivne kilder til nyhedsbureauet Reuters, og lanceringen vil ske i New York. Samsung vil ikke kommentere oplysningerne. Galaxy Note 8 får ligesom forgængerne en skærm med buede kanter, og den vil være en smule større end den 6,2 tommer store Galaxy S8-toptelefon, som kom for nylig, og samtidig være udstyret med to kameraer bagpå for at forbedre fotooptagelserne.

Ikke dybe ridser i lakken

Dermed håber Samsung at få sat et endegyldigt punktum og komme videre oven på efterårets og vinterens mareridt, hvor forgængeren, Galaxy Note 7 kort efter at have fået bragende gode anmeldelser selv blev et brag for den sydkoreanske mobilproducent, der er verdens største. Batterierne i den ene Galaxy Note 7-telefon efter den anden begyndte nemlig at overophede og i flere tilfælde direkte eksplodere. Situationen kom så meget ud af kontrol, at flere flyselskaber til sidst forbød folk at have en Galaxy Note 7 med om bord, selv i slukket tilstand, og efter pres fra myndighederne i mange lande valgte Samsung til sidst at tilbagekalde op mod tre millioner telefoner og tage et kæmpe smæk i regnskabet på omkring 5,4 milliarder dollars eller 36 milliarder kroner.

Samtidig blev der arbejdet febrilsk på både at få fremskyndet Galaxy S8-telefonerne og samtidig dobbeltsikre sig mod gentagelser, da omfattende, interne undersøgelser kunne slå fast, at det var batteriet, der var årsagen til alle problemerne.

At dømme efter salget af Galaxy S8-telefonerne har Samsung ikke fået så dybe ridser i lakken. Køberne har tilsyneladende kvitteret for den effektive handling og indførte ekstrakontrol, og Samsung har nu igen banket Apple tilbage på andenpladsen over verdens største smartphoneproducenter. Apple nåede dermed kun tre måneder på smartphonetronen.

Med digital pen

Galaxy Note 7-telefonen havde også buede kanter men var kun 5,7 tommer stor og havde kun et kamera på bagsiden.

Galaxy Note-serien er udstyret med en digital pen til telefonen og er beregnet som erhvervs- og arbejdstelefon. Pennen kan dog også bruges til at tegne med, og mange kunstnere har kastet sig over netop Galaxy Note-telefonerne af den årsag.

Lanceringen til august af Galaxy Note 8 skal bidrage til at styrke Samsungs position på mobilmarkedet, inden Apple til efteråret ventes at være klar med sin næste iPhone 8. Den markerer tiåret for den første iPhone, som blev vist frem i januar 2007 og kom i handelen senere på året.