Bombardier svinger øksen over 7000 ansatte

Den pressede canadiske flyproducent Bombardier har fremlagt planer om at afskedige 7000 medarbejdere oven på et regnskab for fjerde kvartal, der ikke levede op til analytikernes forventninger.

Foto: EDGAR SU. Den pressede canadiske flyproducent Bombardier har fremlagt planer om at afskedige 7000 medarbejdere oven på et regnskab for fjerde kvartal, der ikke levede op til analytikernes forventninger. REUTERS/Edgar Su
Læs mere
Fold sammen

Fyringerne, der kommer ud af en samlet arbejdsstyrke på omkring 64.000, skal finde sted hen over de kommende to år og kommer som følge af udgifter til omstrukturering, som kan løbe op i i alt 300 mio. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Flyproducentens omsætning faldt i fjerde kvartal med 16 pct. til 5,02 mia. dollar, hvilket lå under analytikernes forventninger, som ifølge data indsamlet af Bloomberg lød på 5,51 mia. dollar.

Bombardier oplyser imidlertid, at Air Canada har meddelt, at det canadiske flyselskab har til hensigt at købe mindst 45 af flyproducentens CS300-jets til en værdi af 3,8 mia. dollar.

Omsætningsfaldet hos Bombardier skyldes dog, at flyproducenten kæmper med at overkomme overskridelser og forsinkelser på netop sin C-serie.

Bombardier-aktien lettede i tirsdagens handel med 11,1 pct. til 0,90 canadiske dollar.