Boligminister efter møde med kapitalfond: »Nu må vi se, om de holder deres løfte«

Mandag mødtes boligminister Kaare Dybvad med Blackstone, og under mødet kom det frem, at kapitalfonden har lavet et nyt etisk kodeks. Boligministeren ser positivt på udmeldingen, men han vil se det, før han tror det. Hvad kapitalfonden synes om mødet, står hen i det uvisse – Blackstone smuttede nemlig ud ad bagdøren.

S-boligminister Kaare Dybvad Bek (th.) engagerede sig i beboernes kamp for at undgå, at Den Sønderjyske By på Frederiksberg blev overtaget af investeringsfonden Blackstone og talte bl.a. med beboerformand Søren Berg under et besøg i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Solen skinnede fra en klar oktoberhimmel, da boligminister Kaare Dybvad Bek (S) mandag eftermiddag modtog pressen ude foran Bolig- og Transportministeriets gule bygninger.

Boligministeren havde netop afsluttet sit 30 minutter lange møde med direktøren for Blackstones afdeling i London, James Seppala. Han fortalte, at den amerikanske kapitalfond havde lovet, at den ville ændre den adfærd, som nogle har kaldt aggressiv. Men, som ministeren sagde, så kan kun fremtiden vise, om dette er sandt – man skal nemlig måles på sine handlinger og ikke sine ord.

Mødet var sat i stand på foranledning af Blackstone, og det skyldes formentligt fredagens nyhed om, at 360 North, der agerer i Danmark på vegne af den amerikanske kapitalfond, havde trukket sig fra den aftale, som 360 North ellers havde indgået med Frederiksberg Boligfond om at opkøbe godt 400 lejemål i Den Sønderjyske By og Svalegården.

Boligministeren tog imod invitationen, da han altid »er klar til at lytte, selvom han ikke er enig i modpartens argumenter«, og det var altså under dette møde, at det kom frem, at Blackstone har nedfældet et nyt »etisk kodeks«, der blandt omhandler, at kapitalfonden ikke længere vil tilbyde lejerne penge for at flytte.

S-boligminister Kaare Dybvad Bek (th.) engagerede sig i beboernes kamp for at undgå, at Den Sønderjyske By på Frederiksberg blev overtaget af investeringsfonden Blackstone og talte bl.a. med beboerformand Søren Berg under et besøg i området. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen.

Blackstone smuttede ud af bagdøren

Det var dog ikke kun Blackstone, der havde noget med til bordet mandag – med sig havde Kaare Dybvad nemlig en ganske stor bunke papirer.

Kaare Dybvad (S), boligminister

»Regeringen og jeg er optaget af, at der skal være boliger, som folk med almindelig indkomst har råd til at betale. «


Allerede fredag, da mødet blev stablet på benene, rakte boligministeren nemlig ud på Facebook for at høre, hvilke oplevelser borgerne har haft med Blackstone. På under 48 timer havde Kaare Dybvad modtaget over 100 henvendelser, og det var en række af dem, som han læste op for James Seppala.

Helt præcist, hvad mødet derudover indeholdt, ville boligministeren ikke komme ind på. Det var ikke muligt at spørge Blackstone selv, for James Seppala, der selv havde inviteret til mødet, smuttede nemlig ud via bagdøren.

Boligministeren sluttede dog sin gennemgang af mødet af med at sige, at han – som repræsentant for regeringen – fortsat ønsker at lave en ændring i Boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2.

»Regeringen og jeg er optaget af, at der skal være boliger, som folk med almindelig indkomst har råd til at betale. Også i vores hovedstad,« sagde Kaare Dybvad.