Boligkøbere advares af tilsynet: Forsikringstilbud annulleres

Alle forsikringstilbud fra Husejernes Forsikring er tilbagekaldt og gælder ikke længere, advarer Finanstilsynet. Det skyldes en omstrukturering i forsikringsselskabet bag.

Forsikringstilbud fra Husejernes Forsikring tilbagekaldes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bjørn Larsen

Er du ved at købe ny bolig og har i den forbindelse fået et tilbud på en indboforsikring, husforsikring eller ejerskifteforsikring, så skal du lige kigge nærmere på, hvilket forsikringsselskab der står på tilbuddet.

Således oplyser Finanstilsynet, at alle forsikringstilbud fra Husejernes Forsikring er øjeblikkeligt tilbagekaldt og annulleret.

Det skyldes, at Husejernes Forsikring er et forsikringsagentur, der sælger forsikringer for Gable Insurance i Liechtenstein.

Ifølge Finanstilsynet har Gable Insurance oplyst, at det er ved at omstrukturere selskabet. I den forbindelse har myndighederne i Liechtenstein meddelt selskabet, at det ikke længere må tegne nye forsikringer.

I Danmark betyder det, at Husejernes Forsikring er stoppet med at give nye forsikringstilbud og har tilbagekaldt allerede udsendte tilbud.

»Finanstilsynet vil fortsat følge sagen nøje med henblik på at sikre, at forbrugere, der har modtaget et forsikringstilbud, bliver oplyst om, at tilbuddet ikke længere er gældende. Finanstilsynet opfordrer alle forbrugere, der har modtaget et forsikringstilbud fra selskabet, til at finde et alternativ,« oplyser Finanstilsynet.

Husejernes Forsikring skriver på sin hjemmeside, at Gable Insurance er ved at omdanne sig til et agentur for et internationalt forsikringsselskab, og at de forventer, at den nye struktur er på plads i løbet af oktober.

»I samråd med Finanstilsynet har Husejernes Forsikring Assurance Agentur A/S besluttet sig for at afstå fra at afgive nye forsikringstilbud, indtil Gable har deres nye finansielle struktur på plads,« skriver Husejernes Forsikring og fortsætter:

»Gable har efterfølgende bedt os om at trække alle tilbud tilbage, som vi på vegne af Gable har udsendt. Det ser vi os hermed nødsaget til at gøre. Vi beder jer sørge for at indhente tilbud andre steder fra og undlade at sende accepter til os, idet Gable ikke kan udstede policer.«

Husejernes Forsikring oplyser endvidere, at eksisterende policer fortsat bliver serviceret, som de plejer.