Boligfond støtter iværksættere i byggeriet

Mindst ti iværksættere kan få i første omgang 25.000 kroner til at finpudse deres ideer. Hvis det går godt, kan Kuben senere også bidrage med en del af den egentlige startkapital.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Strengt taget er der masser af iværksættere i byggeriet – der bliver hele tiden stiftet nye virksomheder.

Men det kan være svært for de unge, der kommer ind i branchen med en helt ny og anderledes indfaldsvinkel.

Dén type iværksættere støtter Boligfonden Kuben gennem ”Spirekassen”, der netop har åbnet for ansøgninger om legater for 2018. I år er der afsat en kvart mio. kroner til de helt grønne iværksættere, og da det maksimale legat i den pulje er på 25.000 kroner, vil mindst ti ansøgere få støtten. Legaterne falder både som kontakter og som rådgiver, støtte til mentorordninger og lignende.

For dem, som med den første støtte har held og dygtighed til at bringe ideerne videre, har Kuben afsat yderligere i 400.000 kroner til finansiel opbakning.

»Vi giver den her støtte fordi vi kan se, at der er så mange dygtige unge mennesker, der gerne vil ud og
skabe noget. Den idérigdom vil vi gerne støtte op om, fordi vi også ved, at det gavner på den lange bane,« udtaler Boligfonden Kubens bestyrelsesformand Karen Mosbech.Billedet er fra legatuddelingen i foråret, hvor Karen Mosbech hilser på Anne de nully Stougaard. Hun har udviklet et simpelt værktøj, der samler alle oplysninger om totaløkonomi og miljøpåvirkninger i forbindelse med byggeri. Hendes drøm er, at programmet bliver så udviklet, at det kan bruges af hele byggebranchen og føre til et mere effektivt og bæredygtigt byggeri.

Anne de nully Stougaard fik idéen, da hun skrev sin bachelor fra DTU. Hun er i dag uddannet bygningsingeniør.