Boligejendomme i Københavns omegn hitter

Nybolig Erhverv København forventer, at handlen med boligejendomme i omegnskommunerne vil blive næsten fordoblet i 2017.

Der er for alvor kommet tryk på ejendomsmarkedet uden for København. Foto: Sten Thorup Kristensen Fold sammen
Læs mere

Der er for alvor kommet tryk på ejendomsmarkedet uden for København.

En prognose fra Nybolig Erhverv København viser således, at handlen med boligudlejningsejendomme i postnumrene 2550-4600 står til at stige med hele 86 procent i det år, der nu lakker mod enden.

Nybolig Erhverv forventer en samlet omsætning på hen ved 5 mia. kroner i segmentet i 2017. Den høje vækst skal endda ses i forhold til, at der også var usædvanligt høj omsætning sidste år.

”Køberne er dels private investorer, der er i gang med at købe deres første ejendom, og som har svært ved at købe i det centrale København med det pres, der er på priserne dér. Men det er også investorer, der har været i gamet længe, men som også synes, at priserne i København er for høje, og som derfor søger et højere afkast,” siger Anders Bengtsson, partner i Nybolig Erhverv København.

Han har netop afsluttet to handler i kategorien – dels med en blandet bolig- og erhvervsejendom i Rødovre (billedet), dels med en mindre boligejendom, der ligger i et villakvarter i Lyngby.

”Investorerne er både interesserede i færdigudviklede ejendomme og i ejendomme med et udviklingspotentiale. Vi ser, at lejeniveauerne stiger; også uden for København, og der ligger et, i gåseøjne, uopdaget marked,” siger Anders Bengtsson.

Ifølge ham kan lejeniveauet i nyrenoverede ejendomme komme op på 1400 kroner pr. kvm. i Københavns omegn. Det er kun et par hundrede kroner mindre end tilsvarende lejeniveauer inde i byen, og investorerne kan håbe på, at lejeniveauerne vil stige yderligere, i takt med at presset på hovedstadens boligmarked vokser.