Bolig-silo på vej i Nordhavn

Gammel silo på 50 meter ombygges for over 300 millioner til 80 lejligheder med havudsigt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu et projekt er på vej i det snart udsolgte Århusgadekvarter i udviklingsbydelen Nordhavn, hvor den ene af de to såkaldte DLG-siloer skal bygges om til cirka 80 lejligheder.»Bygningen bliver knap 50 meter høj, så mere end halvdelen af den kommer til at stikke op over byen. Jeg har en speciel forkærlighed for at transformere bygninger med historie, og den gamle betonbygning skal behandles værdigt og vidne om områdets industrihistorie,« siger projektmager Morten Boll til Berlingske Business.

Han har en fortid i byggekoncernen NCC og driver i dag udviklingsfirmaet Boll+, der forventer en samlet projektsum omkring 340 millioner kroner for silo-lejlighederne. De bliver i gennemsnit godt 110 kvadratmeter og varierer i størrelse fra 60 til 240 kvadratmeter.

Hver etage er på op til 5,50 meter i højden, og samlet bliver boligprojektet på 9.000 kvadratmeter. Desuden bliver stueetagen »tilbagekøbt« af det offentlige udviklingsselskab By & Havn, som gerne vil have snor i Nordhavns kommende byliv med butikker og cafeer.

"Det har været vigtigt for os, at kvarterets identitet bevares, og vi hilser det velkommen, at der finder investorer, som deler vores vision, tager chancen og fører de gamle industribygninger i området up-to-date," siger By & Havn-topchef Jens Kramer Mikkelsen.

Morten Boll har bedt tre arkitektfirmaer om bud på at omdanne siloen, og han arbejder videre med et forslag fra Praksis Arkitekter. Han forventer, at salget bliver indledt op til påske, og at lejlighederne står klar i starten af 2015.By & Havn forhandler ifølge Berlingskes oplysninger med en anden mulig køber om DLG-silo nummer to.

DLG-siloerne ligger ganske tæt på to tidligere cementsiloer, som NCC er ved at ombygge til kontorer - og som bliver overtaget af pensionskasserne ATP, PFA og PensionDanmark.Bolig-siloen er ved at være et af de sidste projekter, som kommer på plads i Århusgadekvarteret, som med tiden skal have 7.000 arbejdspladser og 3.000 beboere. I november kunne Berlingske Business fortælle, at By & Havn var tæt på at have udsolgt af byggeretter - hovedparten til nybyggeri, men også genbrug af eksisterende ejendomme fra Nordhavns fortid som industri- og havneområde.

»Det ser ud til, at kvarteret kommer til at stå færdigt langt tidligere, end vi havde forventet," sagde Jens Kramer Mikkelsen dengang og spåede, at størstedelen af kvarteret kan stå færdigt hen imod slutningen af 2016.Investorerne omfatter PFA Pension og andre pensionskasser, mens det lille udviklingsselskab Corpus Development er blandt projektmagere med forkærlighed for Nordhavn. Senest har Nordhavn medvind i en frisk nytårsenquete i Berlingske Business Ejendomme, hvor en stribe ejendomsfolk nærmest enstemmigt peger på bydelen som den mest interessante i øjeblikket.Med tiden skal hele Nordhavn - som udvides mod nord med jord fra metroudgravningerne - have 40.000 arbejdspladser og lige så mange indbyggere. Området får fra 2019 sin egen metrogren, ligesom adgangen til den eksisterende Nordhavn S-togsstation bliver forbedret.