Bolia skal være milliardforretning

Dyne-Larsen sætter nye ekspansionsmål for møbelkæden Bolia, der inden for de næste tre år skal åbne 50 nye butikker, indtage både det europæiske og internationale marked og omsætte i milliardklassen.

Forventningerne til Bolia er store, men udvidelserne vil formentlig tynge i regnskaberne, der allerede sidste år var røde.

Bolia har i dag 17 butikker i Norden og Tyskland, men står det til Dyne-Larsen kommer boligbutikkerne i fremtiden til at skyde op overalt. Mens målet sidste år lød på 40 nye butikker inden for tre til fem år er vækstmålet nu over 50 nye butikker inden for tre år, skriver Børsen.

”Bolia vokser sig stor og stærk og bliver drevet hurtigt frem. Om tre år skal der gerne være 50 Bolia-butikker i verden. I øjeblikket gør vi klar til Kina, så her kommer Bolia faktisk før Jysk,” siger ejer og bestyrelsesformand i Jysk, Lars Larsen til Børsen.

Den første kinesiske Bolia-butik åbner i Shanghai i juli, og den kinesiske debut bliver gennemført i partnerskab med en dansker, der får franchiserettighederne til Bolia på hele det kinesiske marked.

Bolia, der sælger møbler i skandinavisk design, skal også ekspandere på det europæiske marked, hvor Jysk delvist vil indgå partnerskaber og delvist selv stå for butikkerne. Forholdet mellem franchise og egne butikker kan dog ændre sig, alt efter hvilke partnere, der melder sig på banen fortæller Lars Lyse Hansen, der er administrerende direktør i Bolia til Børsen:

”Det vigtigste er at holde momentum i ekspansionen. I øjeblikket åbner vi en ny butik hver femte uge, men det skal skrues i vejret.”

Ifølge Lars Lyse Hansen lægger virksomheden vægt på, at ekspansionen bliver kontrolleret, og derfor er det en ambition, at Bolias vækst bliver selvfinansieret. Det vil dog komme til at tynge i regnskaberne, der sidste år var røde. Bolia endte på et resultat på minus 1,6 mio. kr. og egenkapitalen er i dag på minus 11,7 mio. kr.

Skulle det gå helt galt er Bolia dog alligevel sikret, i og med at moderselskabet Jysk Holding sidste år gav et overskud på 1,4 mia. kr.