Børssmæk til Amazon efter frygteligt regnskab

Internetgiganten Amazon leverer et kvartalsregnskab, der i den grad skuffer med et kæmpe underskud.

Jeff Bezos, topchef i Amazon, har ikke meget at juble over for tiden. Amazon fik et underskud på 437 mio. dollar i fjerde kvartal, mod et underskud på 41 mio. dollar i samme periode sidste år. Fold sammen
Læs mere
Foto: JASON REDMOND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er et rent ud sagt forfærdeligt regnskab, som internetgiganten Amazon torsdag efter amerikansk børslukketid har præsenteret markedet for.

Ikke alene er selskabets underskud i tredje kvartal markant højere, end analytikerne havde ventet. Salgsprognosen for fjerde kvartal, hvori indgår den vigtige julehandel, skuffer også i forhold til markedets forventninger.

Amazon fik et underskud på 437 mio. dollar i kvartalet mod et underskud på 41 mio. dollar i samme periode sidste år. Det svarer til, at underskuddet blev 95 cent pr. aktie, hvor analytikere ifølge Bloomberg kun havde ventet et underskud på 75 cent pr. aktie. I fjerde kvartal venter Amazon at sælge for 27,3-30,3 mia. dollar, hvor markedsforventningen ifølge Bloomberg var en omsætning på 30,92 mia. dollar.

Selskabet fokuserer selv på, at omsætningen viser fremgang i tredje kvartal til 20,58 mia. dollar, og ifølge den pressemeddelelse, der ledsager regnskabet, finder Amazon det vigtigt at forbedre kundernes oplevelser hos internethandelsportalen, der i begyndelsen var mest kendt for at sælge bøger, men nu sælger alt mellem himmel og jord, fra skønhedsprodukter og tøj til autostole, slik og armbåndsure.

- I tillæg til vores allerede lave priser vil vi tilbyde 15.000 særlige rabatter på udvalgte handler til "Prime"-medlemmer, hundrede millioner af produkter over dusinvis af kategorier, særlige gavelister over for eksempel legetøj og elektronisk udstyr, nye features som ønskesedler, remser topchef Jeff Bozos op i pressemeddelelsen.

Det får Wall Street Journals Paul Vigna til at give regnskabet denne kommentar med på vejen:

- Han nævner ikke de skuffende tredje kvartalstal med så meget som et ord. Ikke "skuffet", ikke "modløs", ikke "trist". Ikke et ord. Det er dog ikke nødvendigvis en overraskelse. Det har været Amazons standardtilgang hele vejen igennem, skriver han.

Noget tyder på, at investorerne deler Paul Vignas læsning af regnskabet. Aktien falder i hvert fald knap 11 pct. til knap 280 dollar. I begyndelsen af året lå den over 400 dollar.