Børsnotering kan bane vej for billigere boliglån til Nykredit-kunder

Nykredit har udsigt til at blive voldsomt overkapitaliseret efter en børsnotering. Det kan forgylde den kundeejede forening, der ejer realkreditkæmpen, vurderer flere branchekilder og eksperter.

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stik mod forventning har Nykredit udsigt til at kunne svømme i penge, når koncernen efter planen børsnoteres i begyndelsen af næste år, og det kan komme kunderne til gode i form af lavere priser på deres boliglån.

Det vurderer flere eksperter og brancheaktører over for Finans.

»Meget tyder på, at Nykredit ikke har behov for børsnoteringen for at opfylde kommende kapitalkrav. Det rejser spørgsmålet, hvad de nye penge skal bruges til,« siger Jesper Rangvid, professor på CBS, til Finans.

Udsigten til et meget stærkt kapitaliseret Nykredit vil kunne gøre den kundeejede forening, Foreningen Nykredit, der i dag ejer 90 pct. af Nykredit, særdeles velhavende.

Ifølge flere kilder, som Finans har talt med, kan Foreningen Nykredit som følge af børsnoteringen ende med en formue i niveauet 5-7 mia. kr., fordi det ikke længere er nødvendigt at gemme pengene på Nykredits kistebund for at leve op til nye kapitalkrav.

Det vil betyde, at provenuet fra børsnoteringen vil kunne sikre Nykredits kunder lavere bidragssatser 5-10 år ud i fremtiden, påpeger en branchekilde.