Børsnoteret mineselskab mangler penge og går konkurs

Det grønlandske mineselskab Nunamineral må nu smide håndklædet i ringen, da det ikke har været muligt at finde en løsning til at redde selskabet.

Foto: Nunaminerals
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsen i Nunaminerals har efter grundige overvejelser besluttet at indgive konkursbegæring, oplyser selskabet til fondsbørsen.

Bestyrelsen har siden tabet af selskabets egenkapital, som blev meldt ud 19. januar 2015 og den ekstraordinære generalforsamling ti dage senere forsøgt at finde alternativ finansiering til at holde snuden oven vande. Men det forsøg er mislykket.

Et forslag ("tilbuddet") og flere ændringsforslag blev modtaget i løbet af marts og april fra Greenland Mining Manegement, GMM. Grønlands Selvstyre, som er den største aktionær i Nunaminerals, fandt ikke tilbuddet til at være tilstrækkeligt levedygtigt til en genfinansiering af Nunaminerals og fandt således ikke forslaget acceptabelt under de givne vilkår, skriver Nunaminerals i meddelelsen om konkursen.

Og nu er selskabet ikke i stand til at opfylde dets forpligtigelser, efterhånden som de forfalder, og selskabet er dermed insolvent. Bestyrelsen har indgivet konkursbegæring ved Retten i Grønland, lyder det fra selskabet.

 

Nunaminerals har gennem længere tid manglet penge, og kun et nødlån fra det grønlandske selvstyre holdt Nunaminerals over vandkanten indtil 31. januar. Men lånet blev ikke forlænget, og så sent som i sidste uge blev årsregnskabet udskudt.

Nunaminerals -aktien har været suspenderet på fondsbørsen siden 20. februar.