Børsnoteret bilforhandler kører fortsat med røde tal

Bilkoncernen konstaterer, at resultatet for første kvartal er negativt, "men en del bedre end sidste år".

Andersen og Martini. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarke Bo Olsen

Den børsnoterede bilforhandler Andersen & Martini har forbedret resultaterne i de første tre måneder af 2015, men selskabet har ikke helt fået banket rusten af, så der er stadigvæk røde tal på bundlinjen.

Det oplyser selskabet i en periodemeddelelse oven på første kvartal.

Bilkoncernen fortæller, at resultatet for første kvartal har været negativt, "men en del bedre end sidste år, og selskabet forventer fortsat et positivt resultat for hele året."

Andersen & Martini skriver, at der i de første tre måneder af året er blevet registreret flere biler end i den tilsvarende periode året før, og at selskabet specielt har øget sin markedsandel med salget til private. Derimod har salget af brugte biler været på samme niveau som sidste år.

På det såkaldte eftermarked, som inden for bilindustrien blandt andet gælder salg af brugte biler, reservedele og værkstedsydelser, har salget udviklet sig fladt i forhold til første kvartal sidste år.

- Indtjeningen på eftermarkedet ligger på niveau med samme periode i fjor, hvilket også gælder nye biler. Til gengæld er indtjeningen på brugte biler steget i forhold til sidste år, skriver Andersen & Martini i regnskabet.

Selskabet fastholder forventningerne til 2015 og venter fortsat et nettoresultat på 2-5 mio. kr.