Børsmyndigheder vil fjerne Elon Musk fra Tesla

De amerikanske børsmyndigheder har indledt et alvorligt angreb på Elon Musk, som de anklager for bevidst at have vildledt investorerne med et famøst tweet.

Arkivfoto september 2017 af Elon Musk. Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER PARKS/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chefstolen i Tesla vakler alvorligt under stifteren Elon Musk. De amerikanske børsmyndigheder, SEC, anklager ham for svindel og vildledning af investorerne, da han i et tweet i begyndelsen af august varslede, at han ville tage Tesla af fondsbørsen og dermed afnotere selskabet. Og at han forhandlede med investorer til at overtage finansieringen af selskabet.

Det viste sig senere ikke at have hold i virkeligheden.

SEC, Securities and Exchange Commission, vil forbyde Elon Musk at være direktør i et offentligt børsnoteret selskab, og det vil forhindre ham i at være chef i Tesla - medmindre han faktisk gør alvor af sin trussel fra august og afnoterer den ikoniske elbilsfabrik.

Elon Musk afviser ifølge flere internationale medier anklagen.

»Jeg har altid handlet i den bedste interesse for sandhed, gennemsigtighed og investorerne. Integritet er den vigtigste værdi i mit liv, og fakta vil vise, at jeg aldrig på nogen måde gik på kompromis med dette,« lyder Elon Musks svar på anklagerne ifølge Bloomberg News.

Det famøse tweet lød: »Overvejer at tage Tesla af børsen for 420 dollar. Finansieringen sikret.«