Børsmægler knust over sigtelse

Mark Szigethy - tidligere investeringsarkitekt for den såkaldte "Milliardærklub" - er ifølge egne ord ødelagt efter Bagmandspolitiet har sigtet ham for skattesnyd. Han kalder det for chikane fra politiet og Skat.

Foto: Simon Bohr. Arkivfoto. Mark Szigethy finder det ødelæggende, at Bagmandspolitiet har sigtet ham for skattefusk.
Læs mere
Fold sammen

Det har taget hårdt på finansmanden Mark Szigethy, at Bagmandspolitiet i sidste uge valgte at sigte ham for skattefusk for tocifret millionbeløb. Det skriver Børsen.

Den tidligere investeringsarkitekt for den såkaldte Milliardærklub er af Bagmandspolitiet blevet mistænkt for at have tjent 20 mio. kroner i årene 2009-2011 uden at betale skat af dem. Mark Szigethy afviser anklagen og siger over for Børsen, at han er ødelagt:

"Prøv at høre her, jeg er da ødelagt, mand. I tre år har jeg knoklet fra morgen til aften og fortalt min kone, at jeg skal bruge 100 kroner til benzin, smøger og to daglige kopper kaffe. Jeg kører på job hver morgen og kommer hjem hver aften og prøver at passe på min familie, og så skal jeg opleve det her," siger han til avisen.

Milliardærklubbens mangeårige børsmægler føler sig chikaneret af myndighederne og forklarer, at selv om han bare er sigtet for en periode, så præger det hans liv nu - også forretningsmæssigt.

"Selv om politiet siger "Mark, du er overhovedet ikke andet end sigtet. Vi har fået en sag ind fra Skat, og det skal vi ind og undersøge," er det hårdt. Det er stort set umuligt for mig at lave en eneste forretning, indtil det her er overstået, og jeg kan gå ud og sige, at nu er jeg ikke længere sigtet," siger Mark Szigethy og fortsætter:

"Når nogen kommer og afleverer fire linjer til mig og siger: Du er sigtet, fordi vi mener, der er mistanke om, at du måske kan have unddraget Skat for nogle penge i perioden 9 til 11, siger jeg, det kan ikke være rigtigt. Jeg gik konkurs i 2008, og i 2009-2011 har jeg ikke tjent noget - slet ikke i nærheden af de beløb. Derfor ser jeg det her som chikane."

Den 47-årige Mark Szigethy var en fast del af den såkaldte Milliardærklub, hvor han fungerede som børsmægler indtil hans personlige investeringsselskabs gik i betalingsstandsning i 2008.

Hos Bagmandspolitiet udtrykker vicestatsadvokat Henrik Helmer Steen, at han ikke ønsker at kommentere på påstanden om chikane over for pressen.