Børskandidaten Welltec når nye højder

Rekordhøj omsætning og driftsresultat. Kvartalstallene peger opad i Welltec, der producerer udstyr til olieindustrien.

Olieindustrien har taget godt imod Welltecs teknoligi. Her ses en brønd i North Dakota, USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Andet kvartal 2014 blev et godt ét af slagsen for Welltec. Virksomheden, der udvikler og producerer udstyr til brug i bl.a. olieeftersøgning, melder om en omsætning på 97 mio. dollar og et EBITDA-resultat på 47 mio. dollar.

Det udgør stigninger på henholdsvis 15 og 21 procent, og det får Welltec til at opjustere forventningerne til årets resultat, fremgår det af regnskabsmeddelelsen fra virksomheden.

Welltech er stærk inden for sit felt og har gentagende gange været nævnt i pressen som en oplagt børskandidat med en og høj overskudsgrad. Regnskaberne har været præget af fremgang på næsten alle poster, men 2013-tallene viste, at væksten var taget lidt af, og at overskudsgraden blev ved med at falde. Det fra 57,8 procent i 2009 til 42,1 procent sidste år.

De nye kvartalstal viser dog fine takter på det felt. EBITDA-overskudsgraden lå på 49 procent i tremånedsperioden, og det er betydeligt højere end de sidste mange kvartaler. Welltecs stifter og direktør Jørgen Hallundbæk mener da også, at kvartalet viser, at virksomhedens produkter til olieindustrien rammer plet og er efterspurgte.

»Vores resultater i dette kvartal illustrerer den centrale rolle, som vores banebrydende løsninger spiller, når vores kunder vil indfri deres mål for brønd-optimering og udvinding. De afspejler også fortsat fremgang for vores strategiske initiativer, som skal øge organisationens styrke og evne til at realisere mere af det samlede markedspotentiale,« siger han i regnskabsmeddelelsen.

Jørgen Hallundbæk noterer sig også, at vækstmotoren er kommet i omdrejninger igen.

»Det er tilfredsstillende at se tocifret vækst igen, og vi vil fortsætte vores bestræbelser på at blive endnu bedre til at bistå industrien med at levere verdens energi på en mere sikker og bæredygtig måde,« siger han.

Af regnskabsmeddelelsen fremgår det, at baggrunden for den styrkede EBITDA-margin skal findes i både »salgsmikset« og forbedringer i både kapacitetsudnyttelse og driftseffektivitet.

Det hele får virksomheden til at opjustere forventningerne til helårsresultatet 2014.

Hvor den tidligere guidede efter en omsætning på 340 millioner dollar, så tro den nu, salget kan nå 350 millioner dollar. EBITDA-resultatet bliver i samme omgang opjusteret fra 140 til 150 millioner dollar - hvilket svarer til en overskudsgrad på 44 procent.