Børskandidat står bag Lego-arvingers nye hovedkontor

Robotter fra Odico, der er på vej på børsen, har været med til at opføre Lego-familiens nye hovedkontor i Vejle.

Lego-familiens pengetank Kirk Kapitals nye og kreative hovedkvarter ved Vejle Fjord har haft robotters hjælp til at kreere bygningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Robotvirksomheden Odico, der er på vej til at blive børsnoteret på First North-børsen i København, står bag Lego-arvingernes nye hovedkontor Fjordenhus i Vejle.

Fjordenhus er den første bygning tegnet af kunstneren Olafur Eliasson og er blevet til ved hjælp af robotteknologi fra den fynske virksomhed.

»Fjordenhus er en af de bygninger, hvor entreprenøren rystede på hovedet, da de så tegningerne. De smukke, men udfordrende organiske og svungne former har tidligere været meget svære at bygge. Men det er netop her, Odicos robotløsning kommer ind i billedet,« siger Anders Bundsgaard, der er adm. direktør i virksomheden.

Kirk Kapital, Lego-familiens pengetank, får hovedkvarter i bygningen, der ligger ud til Vejle Fjord og bliver 28 meter høj. I alt bliver bygningen ca. 5.500 m2 fordelt på fem etager.

Odicos robotløsning er primært udviklet til at producere betonstøbeforme, men de bruges også til vindmøllefundamenter, støbeforme til facadepaneler og til bærende elementer og interiør i beton.

Fjordenhus er tegnet af kunstneren Olafur Eliasson og blevet til ved hjælp af robotteknologi fra den fynske virksomhed. Fold sammen
Læs mere

Fjordenhus er speciel, fordi det er den første bygning i verden, som er fremstillet ved hjælp af støbeforme udskåret med en såkaldt robotdrevet glødetrådsskærer.

»Teknologisk er Fjordenhus et internationalt gennembrud, og det har da også været et gennembrud for Odico,« siger Anders Bundsgaard.

Det særlige ved Odicos robotløsning er, at den hurtigt kan omsætte 3D-tegninger til et færdigt robotproduceret emne – op til 100 gange hurtigere end de typisk manuelle processer.

Den nye bygning bliver indviet i morgen. Det sker, netop som virksomheden er på vej til at blive noteret på den mindre First North-børs i København. Planen er, at noteringen skal finde sted 29. juni, og at virksomheden skal hente 25-30 mio. kroner.