Børshus forudser Maersk Line vil købe op i Sydkorea

A.P. Møller-Mærsks containerrederi, Maersk Line, vil muligvis forsøge sig med en overtagelse eller køb af aktiver fra de sydkoreanske rederier Hanjin Shipping og Hyundai Merchant Marine.

»Maersk Line er markedsleder og vil helt sikkert deltage i konsolideringen - det er nødvendigt for dem,« siger Jefferies' transportanalytiker David Kersten. Fold sammen
Læs mere
Foto: WU HONG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vurderer det amerikanske børshus Jefferies over for Bloomberg News, efter at Maersk Line i sidste uge varslede, at rederiet vil gå fra primært at vokse ved at købe nye skibe og containerterminaler til i højere grad at arbejde med opkøb.

»Maersk Line er markedsleder og vil helt sikkert deltage i konsolideringen - det er nødvendigt for dem,« siger Jefferies' transportanalytiker David Kerstens og uddyber:

»Men overtagelsesmulighederne er relativt begrænsede for Mærsk, da de fleste containerrederier allerede er låst af alliancer eller er familie- eller statskontrollerede. Det mest sandsynlige scenarie er, at Mærsk vil overtage aktiver fra Hyundai og Hanjin.«

Begge de sydkoreanske rederier er økonomisk trængte og har behov for en stærk partner, og her vil Maersk Line være en af de få spillere med de økonomiske muskler til at løfte opgaven. Hanjin Shipping er i betalingsstandsning, og Hyundai er færd med en rekonstruktion under ledelse af rederiets kreditorer.

Aktien i Hanjin Shipping stiger tirsdag med næsten 26 pct. på børsen i Seoul. Siden årsskiftet er Hanjin dog faldet med 67 pct. Hyundai Merchant stiger med 0,1 pct. tirsdag, men er faldet med sammenlagt 70 pct. siden årsskiftet.