Børsen og TV2 går fra hinanden

Det mangeårige samarbejde mellem dagbladet Børsen og TV2 slutter ved månedens udgang. Det fik bladets medarbejdere at vide på et medarbejdermøde her til morgen af bladets netop tiltrådte chefredaktør og administrerende direktør, Anders Krab-Johansen. Fyringer kan ikke udelukkes. (opdateret 14.00)

Børsen-chef Anders Krab-Johansen vil ikke længere levere til TV2. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL DAUGAARD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire medarbejdere på dagbladet Børsen berøres af ændringerne, og bladets stedfortrædende tillidsrepræsentant, Ursula Taylor Rechnagel, udelukker ikke, at sagen kan ende med afskedigelser.

”Anders Krab har efterfølgende overfor os tillidsrepræsentanter understreget, at han håber på at kunne undgå afskedigelser i den aktuelle sag, men at der ikke kan udstedes nogen garantier," siger hun.

Dagbladet Børsen og TV indledte deres samarbejde om finansdækning i 2001, og Børsen var således med fra begyndelsen, da non-stop-nyhedskanalen TV2 News begyndte at sende i 2006. Børsen-journalisterne har medvirket i TV2 News-udsendelser, mens Børsen på sin egen hjemmeside har bragt indslagene som web-tv.

Det står ikke klart, om det er dagbladet Børsen eller TV2, der har afbrudt samarbejdet. TV2s nyhedsdirektør, Michael Dyrby, siger i en pressemeddelelse, at ” TV 2 og Børsen ville i to forskellige retninger”; TV2 ville angiveligt udvide samarbejdet, mens Børsen ville noget andet.

”TV 2 ønsker at udvide og udvikle samarbejdet – ikke mindst på TV 2 NEWS, som i endnu højere grad skal være stedet, hvor erhvervslivet og erhvervslivets chefer mødes. Børsen ville en anden retning, og på den baggrund er det naturligt, at vi går hver til sit,” siger Michael Dyrby ifølge TV2s pressemeddelelse.

Det er ikke sikkert, at TV2 News skal have en ny medievirksomhed som samarbejdspartner i stedet for Børsen.

"Vi kaster alt op i luften og overvejer, om vi kan gøre tingene på andre måder. Vi er åbne over for alle typer samarbejdspartnere, og det behøver ikke at være et mediehus," siger Michael Dyrby til Mediawatch.

TV2 News planlægger at udvide sin finansdækning "inden længe", så man begynder at sende finansnyt allerede fra kl. 6 om morgenen.