Børsdebutanten NNIT lægger bedre ud i 2015

Novo Nordisks IT-selskab, som tidligere i år blev børsnoteret, sælger og tjener mere end sidste år. Det viser selskabets regnskab for 1. kvartal.

Per Kogut har stået i spidsen for Novo Nordisks IT-selskab NNIT siden 2007. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er trykket »Enter« hos NNIT, det tidligere Novo Nordisk IT, som lægger for i 2015 med en fremgang i både omsætning og overskud i forhold til sidste år.

Omsætningen steg fra 552 millioner kroner i 1. kvartal 2014 til nu 615 millioner, en fremgang på 11,5 procent, mens overskuddet landede på 63 millioner kroner mod 57 millioner for et år siden, en fremgang på 11,2 procent. Det viser regnskabet, som kom tirsdag morgen. I 4. kvartal 2014 lå omsætningen dog på 688 millioner kroner og overskuddet på lige under 90 millioner kroner.

NNIT, som sælger IT og IT-løsninger med både udlicitering og support til farma- og biotekindustrien, offentlige myndigheder, større virksomheder og finansverdenen, blev 6. marts i år børsnoteret.

Novo Nordisk er fortsat NNITs ubestridt største kunde. 296,6 millioner kroner af den samlede omsætning på 615 millioner kommer herfra, mens NNIT henter 81,6 millioner hos andre i branchen. På et år har NNIT fordoblet sin omsætning blandt offentlige kunder, fra 55,1 til 101,1 millioner, mens det er gået lidt tilbage - fra 97,2 til 90,4 millioner - blandt større virksomheder. Inden for finansbranchen er omsætningen vokset fra 39,2 til 45,6 millioner kroner.

Fastholder forventningerne for 2015

Administrerende direktør siden 1. januar 2007 Per Kogut, som kom fra softwarefirmaet Computer Associates (CA), er tilfreds med resultatet.

»Vi er tilfredse med, at 2015 forløber som planlagt med en solid organisk omsætningsvækst vækst i 1. kvartal 2015 på 10,4% og en overskudsgrad på 11,6% i faste valutakurser. Det er også opmuntrende, at vi har set en solid vækst fra vores life sciences-kunder (farma- og biotekkunder, red.) uden for Novo Nordisk-koncernen og fra kunder i det offentlige segment i Danmark,« siger han i en regnskabskommentar.

NNIT fastholder forventningerne for 2015 med en omsætningsvækst i faste valutakurser på 5-8 procent og en indtjeningsmargen på 11 procent.

NNIT har hovedkontor i Søborg ved København og har salgskontorer i Schweiz, Tyskland og USA samt forretningscentre i Kina, på Filippinerne og to steder i Tjekkiet. Af de nu 2.424 ansatte i selskabet arbejder de 64 procent i Danmark, mens 34 procent er i forretningscentrene og to procent på salgskontorerne.

NNIT har i årets første måneder etableret sig i også Storbritannien.

Novo Nordisk, som er NNITs moderselskab, forøgede i marts sin ejerandel og sidder nu på 25,5 procent af både aktiekapital og stemmerettigheder i NNIT.