Børs-rebel har kig på Lundbecks partner

Forest Laboratories er kommet i den kendte milliardær og investoraktivist Carl Icahns søgelys.

Foto: Daniel Acker

Gennem selskabet High River Limited Partnership, har Carl Icahn købt en ejerandel på 6,5 procent i Forest Labs. Han planlægger samtidig, at nominere fire medlemmer til Forests bestyrelse, når selskabet holder generalforsamling senere i år, oplyser Forest i en børsmeddelelse fra mandag.

Carl Icahn har ageret rambuk ved flere konsolideringer i medicinalsektoren, og har blandt andet haft held til at presse medicinalselskabet Biogen Idec til at sætte sig selv til salg samt med succes medvirket ved Genzymes salg til schweiziske Roche, skriver Reuters.

Endnu er Forest Laboratories ledelse dog ikke informeret om Carl Icahns intentioner.

- Selv om vi endnu ikke har haft mulighed for at mødes med Mr. Icahn for at drøfte hans ideer for selskabet, byder vi konstruktive input velkommen fra alle vores aktionærer, siger administrerende direktør for Forest Laboratories, Howard Solomon i en meddelelse og fortsætter:

Forest Laboratories er stærkt er klarer sig godt. I løbet af de seneste 12 måneder er vores aktiekurs steget 47,5 pct. mod 16,9 pct. for S&P 500-indekset. Vi er meget begejstrede for både vores portefølje af markedsførte produkter og fremdriften i vores robuste og dynamiske pipeline, der inkluderer lanceringen af tre nye produkter i 2011, konstaterer Solomon videre i meddelelsen.´

Aktien i Forest Laboratories steg mandag 1,6 pct.