Børn fik chokregninger for telefonspil

Det kan hurtigt blive rigtig dyrt at downloade gratis spil til computeren eller telefonen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To danske familier er blevet trukket henholdsvis 3.400 kr. og 6.000 kr. på kreditkort og telefonregning efter at have spil, der var camoufleret som gratis. Det skriver Jyllands-Posten. I en af sagerne havde en 12-årig dreng hentet spillet Metin og klikket på nogle roterende mønter. Resultatet var, at der var lagt 3.400 kr. på den næste telefonregning.

I den anden sag havde en 8-årig pige installeret spillet Tap Zoo på sin iPhone. Spillet er angivet som gratis, men det koster penge, når man skal fodre de virtuelle dyr. Den samlede regning løb op på mere end 6.000 kr. Beløbene er trukket automatisk over det kreditkort, der var angivet i iTunes.

Faderen, som fik trukket pengene på sit kort, har nu indbragt sagen for Forbrugerombudsmanden og klaget til Apple.

”Det er uacceptabelt, at der på nogen måde er nogen, som udnytter, at børn har mobiltelefoner og lokker dem med gratis spil og derefter frister dem til at spille videre mod betaling. De ved jo godt, at der ikke findes børn, som må spille for hverken 3.000 eller 6.000 kr. i løbet af få dage,” siger chefkonsulent Tina Morell-Nielsen hos Forbrugerombudsmanden til Jyllands-Posten.

Begge sager ser dog ud til at få en lykkelig udgang. TDC vil holde forældrene til den 12-årige dreng skadesløse, og banken har netop tilbagebetalt de 6.000 kr., som den 8-årige pige havde købt dyrefoder for. Men det er stadig ikke sikkert, om Apple og Tap Zoo-firmaet Streetview Labs vil forlange at få pengene alligevel.