Boeing vil opkøbe brasilianske Embraer

Foto: Embraer S.A./Handout via REUTERS

Verdens største flyproducent, Boeing, er i forhandlinger med verdens tredjestørste producent af passagerfly, det brasilianske firma Embraer, om et mulig opkøb. Hvis handlen bliver godkendt, er det Boeings største handel siden selskabet opkøbet McDonnell Douglas i 1997 for 13 mia. dollar (ca. 82,7 mia. kr.).

Det skriver Financial Times.

De to selskaber bekræftede torsdag, at de er midt i forhandlingerne om en aftale, men at betingelserne stadig diskuteres. Yderligere udtalte selskaberne, at der er ingen garanti for, at aftalen bliver til noget. Embraers aktie steg med 40 pct. efter udtalelserne.

Med opkøbet vil Boeing udvide sin produktportefølje til den mindste del af kommerciel luftfart med fly, der har færre end 100 sæder, samt øge Boeings udvalg af militær- og forretningsfly.

Aftalen vækker forundring hos flere analytikere, der ikke kan se logikken i det.

»At købe Embraer vil være et stort skift fra, hvad investorer har forventet, og handlen signalerer tilsyneladende, at Boeing siger god for Airbus/C-series-strategien, som selskabet ellers ikke var yderligere begejstret for førhen,« siger Rob Stallard, der arbejder for Vertical Research Partners, til Financial Times.

Den brasilianske regering har en »gylden aktie« i Embraer og skal derfor godkende et potentielt salg.

/ritzau/FINANS