Boeing udskifter designchef efter Dreamliner-mareridt

Den ansvarlige for udviklingen af den problemramte model 787 bliver sammen med fire andre højtstående medarbejdere forflyttet.

En større rokade hos Boeing omfatter chefdesigneren for modellen 787 »Dreamliner«, men der er ifølge selskabet slet ikke tale om en straffeaktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUDIO SANTANA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fem mellemledere hos Boeing har fået nye ansvarsområder, meddelte flyproducenten fredag aften, og én af dem er chefudvikleren på Boeing 787 »Dreamliner« - prestigeprojektet som langt fra har fået en drømmestart i luften.

Gennem måneder har der været usikkerhed om det lette og brændstofbesparende flys sikkerhed, fordi der kort efter premieren i et par tilfælde opstod overophedning i nogle af de lithium-batterier, der forsyner den avancerede maskine med strøm. I tre måneder stod de første leverede eksemplarer af Dreamlineren derfor på jorden, indtil en indkapsling af batterierne blev løsningen på problemet.

Mike Sinnett, der siden 2010 har været chefdesigner på udviklingen af Boeing 787 og også stod i spidsen for batteriombygningen, bliver nu i stedet »vice president« for produktudvikling, skriver Reuters, mens Bob Whittington flytter fra udviklerjobbet på 777-modellen til Dreamlineren. En anden udvikler fra Dreamliner-afdelingen - Larry Schneider - bliver til gengæld flyttet til at arbejde med 777eren, som står over for et snarligt facelift. To andre udnævnelser ses ikke at have direkte med det uheldsplagede fly at gøre.

Boeing-ledelsen understreger, at forflyttelserne ikke skal ses om en afstraffelse af de pågældende medarbejdere.

»Nogle vil sikkert spørge, hvorfor vi foretager ændringer af denne rækkevidde lige nu. Der er aldrig et perfekt tidspunkt for forandringer, men med disse rokader giver vi alle disse mennesker muligheden for at udvide deres erfaringsgrundlag og lade deres viden og kompetencer komme til udtryk i andre roller,« siger Mike Delaney, vice president i Boeings afdeling for kommercielle fly, ifølge Bloomberg.

Seneste udfordring for Dreamlinerens renommé var en lille brand i et fly fra Ethiopian Airlines, mens det stod på jorden i London. Her er årsagen lokaliseret til en nødsender, som også findes i andre flytyper. Luftfartsmyndighederne har nu bedt alle flyselskaber tjekke senderen, og det har ikke medført flyveforbud i stil med det, der ramte Dreamlineren i foråret.

Boeing leverede i løbet af ugen et regnskab, der overgik analytikernes forventninger.