Boeing udsætter superfly igen

Den pressede amerikanske flyproducent Boeing oplyser tirsdag, at selskabet endnu en gang udsætter leverancen af det ny 787 Dreamliner-fly. Denne gang til tredje kvartal i år.

787 Dreamliner bliver beskrevet som fremtidens fly. Trods testflyvninger er det endnu ikke klar til produktion. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAN LEVINE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seneste melding gik på, at Boeings Dreamliner skulle den have været på vingerne i februar. Men den dato må flykæmpen nu skyde en hvid pil efter.

- Denne opdaterede tidsfrist tager højde for det test- og godkendelsesarbejde, vi mener, står tilbage med 787'eren, siger Boeings viceadministrerende direktør og chef for 787-programmet, Scott Fancher, i en pressemeddelelse.

Den ny forsinkelse kommer efter en stribe tekniske uheld. Forsinkelserne bremsede for testprogrammet for de ny fly, der betegnes som en ny generation af særdeles brændstofeffektive mellemstørrelsefly.

Flyselskabet har været igennem stribevis af problemer med at få flyet i luften på grund af de kompositmaterialer, der er benyttet, samt arbejdet med at integrere produktionen mellem flere fabrikker.

I sidste måned sagde Boeing, at man havde opdateret flyenes software til det elektriske system. Fabrikken har understreget, at 787'eren nu er flyveklar. Det sker, efter at en brand i det elektriske system nødvendiggjorde en nødlanding.

Fancher siger, at det ny mål for levering har indbygget en vis fleksibilitet for at tillade eventuel ekstra nødvendig tid til at afslutte godkendelsesprocedurerne.