Boeing ligger over analytikernes radar

Den amerikanske flyproducent Boeing flyver fra analytikernes forventninger og kommer ud af årets første kvartal med en indtjening per aktie på 1,97 dollar mod forventet 1,80 dollar.

Den amerikanske flyproducent Boeing flyver fra analytikernes forventninger og kommer ud af årets første kvartal med en indtjening per aktie på 1,97 dollar mod forventet 1,80 dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUCY NICHOLSON

Det er en stigning på 12 pct., fremgår af det flygigantens regnskab, der blev offentliggjort onsdag.

Omsætningen ligger dog i et lavere luftlag, end det analytikerne havde forventet. Selv om omsætningen i første kvartal 2015 steg med 8 pct. til 22,15 mia. dollar, så var det lavere end det forventede på 22,5 mia. dollar, viser tal fra Bloomberg News.

- Med skarp fokus på produktiviteten, har vi mødt vores kundeforpligtelser samtidig med, at vores forretning er vokset, siger Jim McNerney, der er bestyrelsesformand og administrerende direktør i Boeing, i en kommentar til regnskabet.

- Den stærke operationelle og finansielle ydeevne styrker vores evne til at fortsætte med at give vores aktionærer konkurrencedygtige afkast og samtidig investere i både teknologi og vores ansatte, siger han.

På bundlinjen får koncernen et overskud efter skat på 1336 mio. dollar mod 965 mio. dollar i kvartalet året før.