Bøfhus i juridisk slagsmål om fratrædelser

Efterspil. Tre ledende medarbejdere har de seneste år været i slagsmål med Jensen’s Bøfhus i forbindelse med deres fratrædelser. To af sagerne er endt med forlig, mens den sidste sag fortsat verserer.

Jensen’s Bøfhus er ikke længere helt så populært som tidligere – hverken blandt kunder eller medarbejdere. (Arkivfoto: Martin Ballund) Fold sammen
Læs mere

Mens Jensen’s Food Group A/S kæmper med underskud og skærpet konkurrence, har bøfimperiet også måtte bruge midler på advokatregninger og juridisk bistand.

De seneste to år har restaurantkæden således måtte forholde sig til tre potentielle retssager fra tidligere medarbejdere, der mente, at virksomheden gjorde sig skyldig i kontraktbrud i forbindelse med deres fratrædelse.

I den ene sag var det Jan Kruse Hansen, som indtil august 2014 var CEO i datter­selskabet Danske Familierestauranter A/S. Sagen nåede aldrig at komme for retten, men endte med et forlig mellem parterne.

»Der har været et juridisk efterspil, der endte med et forlig om mit tilgodehavende,« bekræfter Jan Kruse Hansen, som ikke ønsker at gå i detaljer om forløbet, men som nøjes med at kalde det »frustrerende« at skulle kæmpe for de penge, han mente at have krav på.

Et nogenlunde identisk forløb måtte Christian Marck Nielsen igennem. Indtil årsskiftet var han salgschef i selskabet Jensen’s Køkken A/S, og også her truede en retssag om fratrædelsesgodtgørelsen i horisonten, inden parterne nåede til enighed om et forlig.

»Der er indgået en aftale mellem parterne, og det er sagen lukket med. Det har været en stor belastning,« siger Christian Marck Nielsen.

Han ønsker heller ikke at gå yderligere i detaljer om forløbet.

Den sidste sag verserer fortsat, og her er det Per Vinther Møller, tidligere CEO i Jensens Køkken A/S, som mener sig snydt for den godtgørelse, han var berettiget til, erfarer Berlingske Business fra flere kilder. Han har ikke selv ønsket at bekræfte den oplysning.

Hos Jensens Bøfhus ønsker Palle Skov Jensen ikke at gå i detaljer om personalesager, men konstaterer, at »når det ender sådan, er det fordi, der er alvorlige ting, der ikke er blevet opfyldt.«